Jarná premiera

Spoločnú rybačku sme s Dušanom plánovali už dlhšie. Jeho rozhodnutie navštíviť maďarské jazero padlo relatívne krátko po tom, ako som mu oznámil dátum rezervovaného termínu. S blížiacim termínom sme si volali častejšie, aby sme dohodli klasické detaily. Debatky o nástrahach, príprave kŕmenia je už taká klasika.

Poďme k samotnému priebehu rybačky. Po zmapovaní dna a uložení bójok sme si „strihli“, kto bude chytať z prava a kto z ľava. Keďže vyhral Dušan, vyberal ako prvý a to miesto z prava. S mojim ľavým miestom som bol spokojný, pretože som ho poznal. Ako kŕmenie som použil boilies Carp Inferno – Krab&Oliheň, ktoré je vhodné na dlhodobé kŕmenie. Dušan zvolil jeho už overenú klasiku a to dve inferňácke príchute. Šlo o kombináciu boilies Carp Magnet a Krill&Octopus z rady Ocean food.

Ako nástrahu sme použili nové pop-up XTRA (ananás, broskyňa,jahoda) a novú príchuť potápavého boilies Malina/Broskev. A samozrejme nesmela chýbať klasika Beta a Banán/Oliheň, ktorá už nachytala mnoho pekných rýb.

Prvý záber dostávam po zotmení na pop-up XTRA s príchuťou Ananás. Na brehu sme odvážili šupíka s váhou cez 16kg. Úvod ako sa patrí, no odvtedy sme nezaznamenali záber. Ďalší prišiel asi 20 hodín po mojej prvej rybe. Dušan zdolal koi kapra a odvtedy jeho miesto prinieslo ďalšie pekné ryby. Behom dvoch hodín zdolal troch kaprov s váhou 16,5kg, 13,2 kg a rybou cez 10kg.

Samozrejme zdolali sme aj zopár menších kaprov. Ale Dušanové miesto prinášalo viacej záberov. Druhý deň ráno som ale dostal jemný záber na sólo boilies Malina/Broskev. Počas zdolávania pri brehu sa prvý krát ukazalo mohutné telo šupináča. Jeho slova si budem pamäť ešte dlho. „Maťo, to je ryba určite cez 20kg! “ Nakoniec som túto rybu zdolal a v podberáku sa ukázala mohutná ryba s váhou 24,7kg.

Na rybníku plati pravidlo, že všetky ryby nad 17kg sa čipujú. Počas kontroly čipu sa rozvučal opäť Dušanov prút. Keďže si to ryba namierila rovno k stromom, sadali sme do člna a rybu Dušan podoberá na vode.

Po obede sa počasie rapídne zmenilo. Asi 3-4 hodinová veterná smršť ochladila vodu o 3 stupne. Ryba na túto zmenu zareagovala a prestala žrať z naších lovných miest. Po ukľudnení počasia sme zaregistrovali pri našom mieste pohyb bobra. Preto sme sa poslednú noc relatívne vyspali, dostali sme len jeden záber asi o 4- tej ráno.

Ak mám zhodnotiť túto našu spoločnú premieru, tak musím povedať, že s Dušanom je na rybách zábava a myslím si, že sme si sadli. Ryby boli v tomto prípade čerešničkou na torte. Musím ešte natrieť Dušanovu polovičku Ivanu, ktorá je taktiež kaprárka. Zdolala pekného amura a šlo jej to perfektne. Myslím, že máme konkurenciu.

Pre carpfishingtime.sk

Martin Horvat a Dušan Grega

Najnovšie články

Ďalšia vydarená rybačka

Ahojte, práve som absolvoval rýchlu 24 hodinovú vychádzku na Svitské kaprové Jazero. Keďže som tam chytal prvýkrát nemal som veľké očakávania ale opak bol pravdou

Čítať »